HTML

Marci menni Barcelona

Erasmus, Barcelona, a szokásos. Amikor összecsap a katalán és a magyar öntudat. Gondolataim és élményeim sörhabja idecsapolva. Mindenki élvezze!

Friss topikok

  • Nuuk: Nice, majd akkor egy üdvözlő sörözés befigyel... (2010.06.14. 08:35) A puha diktatúra egy órája
  • kativamos: Hali! Azért az elképesztő, hogy Te egy ilyen- és hozzáteszem ennél még szebb- épületek tövében sét... (2010.04.13. 11:41) És ismét egy épületes poszt
  • Barbó: Nyuszit ugyan nem fedeztem fel, de basszus... az első pár kép után nem akartam elhinni, hogy ezek ... (2010.03.26. 23:21) Gyújtsunk rá
  • Gaspar Gil y Pollas: Jól van, Marcikám, látom rajta vagy az asszimiláción! ;] Az előző posztal kapcsolatban pedig nem b... (2010.03.26. 18:50) Only in Catalan, please
  • nbcee: Ez arra emlékeztet, mikor egy (kissé naív) ismerősöm látta, hogy egy spanyol-belga meccsen a nézőt... (2010.03.12. 01:15) Vicces volt "testközelből" átélni azt, hogy

Linkblog

Szélcsenden innen

2010.02.11. 18:47 Marcona Márton

Na, nagyjából vége az első oktatási hétnek, bár még kérdéses, hogy holnap bemerészkedek-e egy opcionális, de annál fizetősebb, jófélének ígérkező filmes órára, mivel erős a gyanúm, hogy csak az erasmusosok eurótőgyét akarják méginkább megpumpálni vele. Viszont az első alkalom ingyenes, szóval ezt lehet, hogy pofátlanul kihasználom.

A tanerők között akad laza-poénkodós, buzgómócsing-karótnyelt és helyi kiskirály szaktekintélynéni is (akinek mellesleg a képességei nem terjednek ki arra, hogy ünnepnapra ne hirdessen órát, és ezt a mélyen húsvétbarát közönség nem értékelte túlzottan jól). Az egyéb "személyzettel" viszont jól ki lehet jönni, a könyvtáros csajszi mélyen együttérzett velem ("Milyen nehéz lehet folyton betűznöd ezt a lengyel nevet!"), az erasmus-irodás figurák meg már messziről köszönnek. Igaz, hogy a Metál José által két napja elkevert learning agreement csak ma lett meg, de legalább aláírva. A srác egyébként ma német zászlós honvédkabátban, tegnap meg skótszoknyában nyomult, így egyre valószínűbb, hogy az első napi random norvég metálpóló csak a skandináv napot jelezte. Kíváncsi vagyok, mikor jön a bő gatya illetve a karikás ostor.

Az időjárási palettán a mai új belépő a szél volt, ami nem csak a vernyogó sirályokat hordta be a városba, hanem elegánsan leköltöztette a száradó ruhákat és törölközőket a négy emelettel lejjebbi fregolira, valamint a ház mellett található tetőteraszra, amiről senki nem tudja, melyik épülethez tartozik. De a hősies visszaszerzés közben legalább épült a szókincsem a fregolival, a ruhacsipesszel és még jópár káromkodással a sorstársak részéről.

Nyugtalanítóbb, hogy a lakáskeresésben nem állok túl fényesen, ami árban feküdne, annyira külvárosi, hogy az árkülönbséget ugyanúgy el kéne verni a közlekedésre. Plusz eleve elég behatárolt a kínálat, és mivel mindenhova csinos, fiatal lányokat keresnek, nem indulok túl sok jó ponttal.

Amúgy sosem hittem volna, hogy egy katalán nővel az első közös témánk

Sheldon Cooper

lesz. És lőn. Bazinga.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marcimennibarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr501750162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ozrych 2010.02.11. 21:03:27

Metal José jófej lehet. XD Nyáron majd biztos jön a maori szmoking.
Te pedig igenis csinos, fiatal lány vagy.

NIlovagja 2010.02.12. 20:25:41

- a spanyolo(rszágia)k hülyék
- SÍÍÍÍ, pinzas! nade mi a fregoli? És várjuk a katalán káromkodásokat is :)
- miért zas en toda la boca??? miééért? nade legalább nem csak a magyar szinkron szar:D

Marcona Márton 2010.02.14. 18:03:33

@Ozrych: Hát az itteni csinosnak / fiatalnak mondott lányok közé még én is beférnék :D

@NIlovagja: Szerintem a katalánok egyelőre túl büszkék a káromkodásaikra ahhoz, hogy csak úgy elpufogtassák őket a jelenlétemben. De hátha. Majd megpiszkálom egy kicsit ezt a nyelvészeti állóvizet. Höhöhö.

Kíváncsi vagyok, mi lesz magyarul a bazinga. Hoppásá!
(amúgy a frikipedia szerint a zas en toda la boca használatos akkor is, amikor valaki a fogaival igényesen elkap egy frizbit vagy ha belecangázol egy nyitott kocsiajtóba)

sújtólég 2010.02.15. 14:49:51

A magyar szinkron ótvar. Én elvből nem nézem ungárisül.

Ozrych 2010.02.15. 15:42:07

Bocsi, előző én voltam.
süti beállítások módosítása